Historiek

Het moet zowat begin jaren tachtig geweest zijn dat ik interesse begon te krijgen voor het kappersvak. Eind 1980 leerde ik mijn echtgenote kennen, zij studeerde destijds voor kapster en tijdens het helpen met studeren sloeg de microbe over. Ik ging op zoek naar een school waar ik via avondonderwijs het kappersvak kon leren, deze vond ik uiteindelijk in Leopoldsburg. In 1984 behaalde ik mijn diploma en hielp ik na mijn dagtaak in het kapsalon van mijn vrouw (toen nog mijn vriendin).

Na de bouw van ons huis en het nieuwe salon, dat we openden in 1989, werd het alsmaar drukker in de zaak en zette ik de stap om voltijds in het salon mee te werken. Rond de periode van de eeuwwisseling kreeg mijn vrouw ernstige rugklachten, een operatie was onvermijdelijk. Daar sta je dan, wat gaan we nu doen?

Ik had geen zin om alleen verder te werken, temeer omdat ik wist dat mijn echtgenote, eens dat zij aan de beterhand zou zijn, terug in het salon zou staan werken. Dus zat er niets anders op dan de zaak te sluiten en beiden naar werk te zoeken. Op 1 september 2002 hebben we dan de deur definitief dicht gedaan.

Mijn echtgenote kon dankzij haar jarenlange ervaring onmiddellijk aan de slag als leerkracht in het avondonderwijs in het CVO in Mol. Ik kon dankzij mijn, in het leger behaalde, rijbewijs C aan de slag bij een transportfirma als manusje van alles. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb het geprobeerd, ja echt geprobeerd, maar het is me niet gelukt. Ik ben 4 jaar gaan werken en heb op die tijd 3 werkgevers gehad en ik moest toegeven dat dit niet mijn ding was.

Ik besloot dan maar een risico te nemen en opnieuw als zelfstandig kapper te beginnen. De plannen waren er al een tijdje, alleen het lef om het uit te voeren ontbraken.

Tot op 1 oktober 2006 Den Barbier zijn deuren opende, een uitsluitend herensalon met een uitgestorven karakter: er staat een toog alwaar de wachtende en hopelijk dorstige klanten terecht konden. Het bleek een succes, ook mede door het feit dat mannen zich hier nog kunnen laten scheren op de ambachtelijke manier met warme doeken en scheermes.

Nu is de tijd gekomen om de volgende stap te zetten, wij gaan uitbreiden en niet zomaar een klein beetje. Als alles volgens plan verloopt, en dat heb ik voorlopig niet in de hand, opent in augustus 2012 een nieuw salon zijn deuren in het centrum van Geel. Omdat dames nu ook welkom zijn zal het als “Den Barbier & Barbara” bekendheid verwerven. Ook hier zal de klant aangenaam verrast zijn door de aparte uitstraling van de zaak.